Najdi svojo strast …

Ko smo majhni imamo tisoč in eno željo kaj bi radi počeli, ko odrastemo. Želimo si same dobre poklice od arhitekta do zdravnikov, do politikov do astronavtov in tako naprej in naprej. Ko pa odraščamo, smo na poti, da gremo na srednjo šolo, fakulteto pa že začnemo razmišljati nekaj bolj na ozko, postane nam všeč recimo računovodstvo, ali pa videoprodukcija, morda logistika in tako naprej, se bolj osredotočamo tudi na poklice, ki se jih kot otrok ne spomniš, da bi rekel, da bi to sploh kdaj počel, ampak ja, z leti pa vidiš kaj vse še obstaja kot poklic. Sprva tudi, ko smo majhni nam je všeč samo en poklic in ni možnosti, da bi ti bilo kaj druga sploh všeč, da bi si želel postati, ko odrasteš. Potem pa se v roku desetih let tako zelo spreminja vse skupaj kaj si sploh želiš, da je to res neverjetno.

Že pri sebi sem videla, da sem v roku desetih let imela res ogromno poklicev kaj vse bi si želela delati. Sedaj, ko pa sem odrasla pa me že lep čas veseli le ena stvar, delo z živalmi, a ko si majhen pa najdeš vse kar je možno na tem svetu. Ampak saj je prav, da ko smo majhni, da še odkrivamo svet, da se učimo kaj nam je dano, kaj lahko dosežemo, kaj vse lahko dobimo, če se le potrudimo za to.

Recimo, da sprva si nadvse želimo postati kirurg, potem ko pa odrastemo pa vidimo, da nas veseli bolj nekaj ustvarjati, in se vidimo v kakšni videoprodukciji in da želimo tudi malce potovati, ali pa da nismo venomer v enem prostoru, da hodimo naokoli in snemamo, da ustvarjamo vrhunske videe, kateri se nato vrtijo na televiziji, a ni to super, da ugotoviš čez leta kaj te dejansko veseli, da ti je to nato delo in hobi obenem! Da ti uspe najti takšno službo to je vrhunsko! Ker dejansko nato niti en dan v letu ne delaš, ampak si srečen tako doma kot na delovnem mestu, ker zate delo nikoli ne bo delo. Če ti bodo v službi rekli nekaj da naredi ponoči ti ne bo to težko narediti, zakaj ne? Ker obožuješ svoje delo in to je pomembno da najdemo!