Ogrevalna toplotna črpalka je ena izmed najučinkovitejših metod za ogrevanje

Delovanje toplotne črpalke podjetja Kronoterm nudi večjo varčnost napram vsem metodam ogrevanje bivalnih prostorov.

Kako poteka delovanje toplotne črpalke? Če vzamemo za primere ogrevanje na pelete, uporabo zemeljskega plina, kurilnega olja ali električnega ogrevanja, delovanje toplotne črpalke nudi največjo količino prihrankov. Kronotermove toplotne črpalke nudijo možnost ogrevanja objektov, kot tudi sanitarne vode. Delovanje toplotne črpalke izkorišča nekonvencionalne vire toplote, torej zrak, zemljo in vodo.

Podjetje Kronoterm nudi tudi možnost upravljanja na daljavo, pri katerem uporabniki za delovanje toplotne črpalke ne rabijo stati poleg same naprave, pač pa lahko preko pametnega telefona spremljajo njeno dejavnost in jo upravljajo.

Delovanje toplotne črpalke, ki jih jo je razvilo podjetje Kronoterm je tišje od hladilnika, deluje pa na osnovi geotermalne energije. Nova družina GEOS (WPG-07(21)-(K)2 HT) je ogrevalna toplotna črpalka primerna tako za novogradnje kot za starejše objekte ter tako za talno kot tudi za radiatorsko ogrevanje.

              SLIKA 1: Primer: Ogrevalna toplotna črpalka GEOS (WPG-07(21)-(K)2 HT) je varčna, tiha, možno pa jo je daljinsko upravljati.

Delovanje toplotne črpalke in različni načini uporabe

Poznamo več različnih vrst toplotnih črpalk. Toplotna črpalka zrak/voda, toplotna črpalka voda/voda, in toplotna črpalka zemlja/voda. Princip zrak/voda izkorišča zrak, ki je neizčrpen vir energije in je povsod na voljo. To je najcenejša vrsta toplotne črpalke. Če se odločite za vrsto voda/voda boste izkoriščali toploto podtalnice, toplotne črpalke zemlja/voda izkoriščajo toplotno energijo, shranjeno v kameninah oz. v zemlji.

Ne glede nato kako deluje toplotna črpalka in kakšen princip ogrevanja uporablja pa je delovanje toplotne črpalke dolgoročno najcenejša, hkrati pa okolju najprijaznejši vir ogrevanja.