“Počasi se daleč pride!”

Imate morda že svojo hišo? Ali jo imate v planu še delati? Je to vaša želja v prihodnosti? No, kdo si pa ne želi hiše, skoraj vsak si jo želi, dobro, se najdejo tudi takšni, ki jim hiša predstavlja muko in mnogo raje živijo med štirimi stenami v bloku, kjer je sam beton in ne rabijo dobesedno migniti s prstom- saj, vsakemu je svoje všeč, ampak ja, v večini so ljudje kar pristaši tega, da si želijo v prihodnosti hiško s travico, kjer bo tudi kakšen kužek ali dva, in pa še kaj zraven. Vsaka persona ima svoje želje kaj mu je prioritetno v življenju in kaj ne, kaj hoče imeti in česa ne. se pa spominjam kako je bilo, ko smo delali hiško pri nas, ja, jaz že imam svojo sanjsko hiško, s travico, vrtkom, točno to kar sem si vedno želela in bilo je sicer mučno za delati, je kar trajalo, vendar se je splačalo.

Sicer jaz seveda nisem gradila in delala ta težja dela, ne bom se hvallisila nekje, kjer nisem imela prstov vmes, ampak ti pa ostale reči vzamejo res ogromno časa, volje in denarja. Ko sem gledala te naše delavce, ko se je gradilo, tisti štart in potem še nekaj časa, kako je to bilo, kako pomembno je, da so delavci dobro oblečeno, imajo zaščito na glavi, da je dobra delovna obutev in tako naprej. Takšni majhni detajli, ampak toliko pripomorejo, ker gradbeništvo spet ni takšna lahka stvar. Procesi v tem delu so kar dolgotrajni kar traja, ampak tisti končni izdelek je pa nato bombastičen.

Sploh neka sanjska hiška, takšno kakršno si si že od nekdaj želel/-a. Saj poznamo vsi rek, »počasi se daleč pride« in še kako resnično je to, tako da bolj ne more biti. Meni osebno je bilo nato zelo všeč, ko je bil čas, da se je iskala nova kuhinja, ploščice, razni detajci, pohištvo, to mi je bilo pa še bolj všeč, ko sem lahko dala v sam prostor malce svojega pridiha, svojega ustvarjalnega duha. V vsaki stvari se najde neka dobra stvar, poskušajmo pa če je še tako težko včasih najti v vsem pozitivnost, ker le tako nam bo vse steklo kot je treba!